"Life is about trusting your feelings and taking chances, losing and finding happiness, appreciating the memories, n learning from the past"

Friday, December 30, 2011

Subhanallah ! aku cinta dia

Semalam episod akhir cerita "Tentang Dhia" Tv3 yang aku follow dari episod 1 lagi. sedih cite nie.semalam tengok pon da mengalir air mata nie. huhu de 1 part tue tetibe terdengar bait-bait lagu "Subhanallah aku mencintainya, Subhanallah aku menyayanginya" yang ni je aku ingat. pagi nie masuk opis terus google lirik tue terus jumpe pemilik lagu ini. Sungguh syahdu mendengarnya.. Jom hayati same2 :



Dewi Pertiwi - Diatas Satu Cinta


Jejak-jejak langkahku
Bagaikan lemran waktu
Apakah ku masih bisa terus melangkah
Serpihan hihupku ‘kan ku bangun
di atas satu cinta

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu dihatiku

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu dihatiku

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Selalu dihatiku


My dear hubby : Subhanallah, saya sangat mencintai kamu, subhanallah saya sangat menyayangi kamu. Semoga sinar kebahagian bersama kita hingga akhir hayat. Amin Ya Rabbal Alamin.

Wednesday, November 16, 2011

♥ Thank You Allah♥

Syukur Alhamdulilah, betapa bahagianya saya kerana telah selamat dan SAH menjadi seorang isteri kepada insan yang sangat ku cintai .chewahh..jiwang plak.. hehe syukur alhamdulilah, akhirnya majlis perkahwinan dan hari bersejarah saya dan suami Encik Mohamad Fauzi bin Mupaad telah berlangsung dengan jayanya pada :_



21102011 (Saat Diijabkabulkan)


22102011 (Majlis Persandingan-Perempuan)


29102011 (Majlis Persandingan-Lelaki)


Terima kasih Ya Allah, kau telah permudahkan segalanya untuk kami, bersyukur sangat2.. semoga ikatan ini berkekalan sampai akhir hayat kami, dapat zuriat yang soleh / solehah dan semoga kami sama2 mengharungi onak duri alam rumahtangga dengan sabar dan tabah.

Amin Ya rabbal Alamin.


dibawah adalah gambar ketika hari pernikahan kami. meh kte jengah same2... ^_^


Puan Ina









Akhirnya...alhamdulilah ♥


bersama suami tersayang

Ya Allah, Murahkalah rezeki kami, permudahkan segala urusan kami, kurniakanla kami anak yang soleh/solehah, kuatkan iman kami, bimbinglah kami ke jalan yang diredhai Mu Ya Allah, serikanlah ikatan ini dengan cahaya kebahagiaan dari Mu, titipkanla kemesraan kami sehingga ke akhir hayat kami. Amin

Tuesday, August 9, 2011

Info Sihat : Gigi Bongsu

Latar belakangWisdom Tooth

Gigi bongsu ialah gigi geraham ketiga yang tumbuh pada peringkat remaja atau awal dua puluhan. Ia kerap terhimpit (terimpak) kerana ruang di rahang mulut tidak cukup untuk gigi tersebut tumbuh dengan baik.


Apakah komplikasi gigi bongsu terimpak?

Gigi bongsu yang terimpak boleh menyebabkan:

  • Kesakitan
  • Jangkitan
  • Kebengkakan
  • Penyakit gusi
  • Nafas berbau
  • Kerosakan gigi (karies) pada gigi bersebelahan
  • Kesukaran membuka mulut

Bila anda perlu berjumpa doktor pergigian?

Jumpa doktor pergigian jika berlaku keadaan seperti berikut:

  • Kebengkakan gusi di sekeliling gigi bongsu
  • Kebengkakan muka
  • Kesukaran untuk menelan
  • Kesukaran membuka mulut
  • Demam

Bagaimana anda boleh melegakan kesakitan?

Dapatkan rawatan secepat mungkin. Anda boleh mencuba petua berikut bagi melegakan kesakitan buat sementara waktu sebelum ke klinik:

  • Makan ubat penahan sakit.
  • Berkumur dengan air suam yang dicampur sedikit garam.
  • Gunakan flos untuk mengeluarkan sisa makanan di celah gigi.
  • Hisap ketulan air batu supaya gusi menjadi kebas.

Rawatan oleh doktor pergigian

Rawatan berikut mungkin diberikan oleh doktor pergigian:

  • Gigi dan gusi dibersihkan dan dicuci dengan air saline (air garam).
  • Antibiotik diberi jika ada tanda-tanda jangkitan (infeksi).
  • (a) Jika gigi bongsu tidak terimpak :
    - gusi yang berlebihan perlu dibuang (insisi).


(b) Jika gigi bongsu terimpak dan masalah berulang :

- gigi perlu dicabut melalui pembedahan.
X-ray gigi berkaitan mungkin perlu diambil untuk menentukan kedudukan gigi tersebut.

." Semua yang diatas telah berlaku pada diri saya... maknanya memang sah gigi bongcu ku nak tumbuh..huuu sakitnye tak terkata.. selagi terdaya aku akan menahan kesakitan ini. If tak baik jugak kena la jumpe doktor gigi pulak.

Pada sesiapa yang kena simptom2 sakit cam yang ditulis kat atas tue baik p jumpe doktor gigi cepat2 k. jangan dibiar lame2. nanti makin teruk pulak..

Gigi bongcuku tumbuh di bulan mulia Ramadhan Al-Mubarak..Dugaan sungguh!! uwaaaaaaaaaaa~ "

Credit to : Kementerian Kesihatan Malaysia

Utamakan Kesihatan

Sihat Sepanjang Hayat ^_^

Monday, August 8, 2011

Alhamdulilah ^_^

Kerajaan mengumumkan pembayaran bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada semua kakitangan awam sempena Hari Raya ini.

Golongan pesara juga akan dibayar RM500.

Pembayaran akan dibuat pada pertengahan bulan Ogos iaitu sebelum Hari Raya Aidil Fitri.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri menambah, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

“Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan.

” Pemberian ini juga merupakan satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” kata Najib.

Katanya pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.


yayyy!! bolehla shopping..hehehe Ya Allah, murahkanla rezeki kami..Amin Ya Rabbal Alamin~

PenderitaanKu

Bad day..huhu beberapi ari nie aku rase tidak selesa dengan keadaan kesihatanku.. tetibe je sakit sgt kat tekak, n tempias d pipi belah kiriku..muke jadi bengkak sebelah (tapi tak ketara..still cumell..huu) sungguh tersiksa..pagi tadi p klinik Kesihatan Putrajaya sebab tak tertanggung kesakitan itu.. :(


Bile turn aku jumpe doktor, doktor pon check2.. tengok tekak, kena ngaga mulut. tapi cikit jela nganga sebab sakit xleh nak bukak beso2.. huu d tekan bawah pipi aku kiri kanan pastu dia cakap gusi belakangku bengkak. dan wat mase nie doktor suruh makan ubat if tak baik baru p klinik lagi..huu ku harap dapat MC tapi x dapat..ingat kalo dapat mc bole rest kat umah..huhu x dapat jadi kena balik opis sambong wat keje.


tapi bile wat keje x bole nak fokus sebab makin lama sakit nie makin kuat..berdenyut2..sangat tersiksa.. memang sangat sakit n x bole nak digambarkan dengan kata-kata..huu


hopeflly bile da makan ubat pas buke t makin sembuhla sakitku ini.. da bape ari xde kenikmatan makan.... x bole nak kunyah, kena makan sup2 jer... owh...tersiksanya...


Semoga cepat sembuh ye cik Ina dan boleh makan seperti biasa dengan penuh kenikmatan :(

Saturday, August 6, 2011

Simply Siti Tidak HALAL???????????????

biaq benarr..tak HALAL???? sume yang gune SS pasti risau bile isu ini sedang sibuk diperkatakan..berus SS yang digunakan dibuat dari bulu ba alif ba ya..came tuh?? nasib bik saya bukan pengguna SS.pasni jangan gune produk SS lagi yerr.saje boikot.boleh tak gitu?..hehe

Usah risau gundah gelana sebab Siti sepantas yang mungkin telah menafikan isu berkenaan ditwitternye dan mengatakan sume produk SS adalah halal dan telah mendapat kelulusan JAKIM..
Siti di Twitter :

" Semua produk SS & berus yang digunakan dalam produk adalah mendapat kelulusan HALAL daripada JAKIM dan pemeriksaan adalah dibuat sebelum setiap produk dihasilkan dan kita akan mengenal pasti dan memperbaiki setiap usaha untuk memastikan setiap produk mendapat kelulusan JAKIM"

Jadi, bagi pengguna SS, jangan risau sebab status produk ini HALAL. Boleh guna dengan selamatnya. tapi kalau kite perasan berus kat luar tue camno? halal ker? susah nak jawab. kalau rase was-was dinasihatkan tak payahla guna. kalo yakin baru bole guna..okayyy!!

Mesti de orang dengki ngan Siti kan? teeeeeeeeeeeeetttt..walllahualam..

Friday, August 5, 2011

Motivasi Pagi Jumaat

No Muka Buku di Opisku!!!!!

setiap yang berlaku ada hikmahnyee..

Sila buat kerja waahai cik Ina..

Sekian, terima Kasih!!!

Cayookk!!!!!!!!




Sunday, July 31, 2011

~Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan ~

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula


Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

“Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Semoga pengisian Ramadhan kali ini lebih baik daripada Ramadhan yang lalu. InsyaAllah...”
”Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan pengharapan, maka diampun segala dosanya yang terdahulu”. (Riwayat Bukhari dan Muslim)
Alhamdulilah, bersyukur kepada MU Ya Allah kerana memberi peluang kepada diri ini untuk menyambut kedatangan RAMADHAN Al MuBARAK yang dinanti seluruh umat islam diseluruh dunia.
To My Fiancee : Salam Ramadhan sayangku...Ramadhan saya sgt bermakna kerana adanya kamu...Love You ^_^

Saturday, July 16, 2011

Pemeriksaan ujian HIV tuk kawen ^_^

It's saturday..rini duk umah jerr..td layan cite hindustan tv2..cedey gak cite dier...pastu hindustan tv3 plak..tp x bape nk layan..cam boring jdi amek kesempatan tuk update blog..hehe rini nak share sal HIV test..t i cite step pemeriksaaan ujian HIV nie yerr.. sbb kalo da tau x yahla terpinga2 mase nak amek t.. jdi mcm i laa..kena survey klinikyg available tuk terima checkup hiv nie, kena wat appoitment lai, n mcm2 laa..so, bile de rujukan nie senangla cket kan mane tau pasni giliran uolss plak..

pertama skali kena cri klinik kesihatan kerajaan yg available tuk amek HIV test..n cari yg berdekatan ngan tempat kite..time n date yg sesuai ngan kite..kalo korang area selangor de senarai klinik2 yg amek ujian nie..juzz google t keluar cam jadual d bg nama klinik n no tepon., so, kite kol dolu, wat appoitment time n date yg sesuai tuk kite dtg....senang kalo wat appoitment.if dtg walk in takot kite dtg ari yg salah coz tak sume ari d wat ujian HIV nie de hari2 tertentu,..so, better wat appotment dolu..

i wat kat KLINIK KESIHATAN SALAK,if dr Putrajya dokat jo, p wif my lovely fiance n my boss,hehe d pon nak tawen jugak.da alang2 tue kitorg wat same2..kol dolu wat appotmnet, byk klinik kitorg kol tp lambatla plak..cam klinik kat Putrajay nie bulan Ogos bru available, kat dengkil plak end of july bru available tp kat KLINIK KESIHATAN SALAK best sbb sok terus bole dtg..ari2 d wat check up hiv nie..tp terhad laa..1 hari dlm 10 orang jerr..terus bg nama n no.ic..pendaftaran tuk HIV tue bukak dr kol 2pm sampe 4pm

bukan ape xcited nk wat awal2..da settle senang cket..leh fokus benda len plak..kitorang gerak dlm kol 12.30.dlm 1 lebih sampe kat klinik tue..mase dtg x ramai..mmg syiook..

Mula2 kena amek borang kat kaunter saringan..isi borang..pastu kena p Kaunter Pendaftaran. mase nie dlm kol 1.20pm..xleh amek no. lg..nurse tue ckp kol 1.45pm bru lik amek no. jdi kitorang tunggu jap n duduk betol2 depan mesin nombor tue..sennag cekt nak amek.no. hehe..

1.45pm terus amek no. de 2 keratan no. 1 kite pegang 1 letak skali dgn borang HIv n letak kat bakul kat Kaunter Pendaftaran, tunggu turn n bayo RM1.

pastu bawak borang terus p tempat amek darah, kat cnila darah kite d ambil, dlm 1 tabung uji kicik..x byk...cket jer..tunggu turn, cakit cket je mase jarum cucuk kat tgn pastu ok daa..setitis darah d letak kat satu alat..mule2 terfikir gak utk ape..last2 bru tau uponye alat tu tuk tau kite negatip or positip hiv..tp kena tunggu bape minitlaa..seblom nak tau result tue kite kena p Kaunter Makmal.amek no. n kena tunggu turn..t d bg result darah kite cam bentuk bacaan komputer..kite org biasa nie x paham pon nk bc menda alah tue.

bawak result tue n borang td p tempat kite mule2 amek darah..haaa..kat cnila bru nurse tue cite result kite..Alhamdulilah, both of us negatip hiv..legaaa..bole tawen..hihhihih

da cite2pastu kena bawak borang tue p Kaunter Saringan n tunggu nama dipanggil. kat cni tuk tau darah kite de maslah ke tak. n again alhmdulilah, darah kami tiada masalah..yahooooooooooo.. ;P

settle 1 urusan. keputusan borang tue t kena attach skali ngan borang nikah kite mase nak anta kat pejabat agama..dlm 2 jam lebih gak nak settle sume nie..

tuk Klinik Kesihatan salak..sy berpuas hati dengan khidmat yg kalian berikan..TQ

Thursday, July 14, 2011

Borang Nikah di Pejabat Agama Mersing

Assalammualaikum..selamat petang.. =)

masih lagi bercerita preparation for my BIgday..untuk entry kali nie aku nk cite pasal borang nikah. kalo x mek x bole tawen tau..hehe ri isnin yang lalu aku coti sbb nk amek borang nikah nie...sbb mmg xde mase da pasni nak amek borang nikah, so, kena gune mase yg ade..da alang2 blik aku bersama incek tunang sggh jap di Pejabat agama Mersing untuk tujuan itu..

jumpe pegawai kat ctu, amek borang then tanye terus prosedur2 yg sepatutnya.. tuk step 1 kena amek borang sendiri atau bg pihak di pejabat agma masing2..sbb aku orang mersing kenala amek borang kat mersing..cam incek tunang senang.sbb d orang selangor, jd borang juz download jerr..x yah susah2 p pej.agama mcm aku nih...huhu

both of us da setlle amek borang nikah juz nak isi borang tue..then da ciap bole anta terus kat pej.agama di mersing skali ngan borang nikah aku pastu intvw..huh!! intvw??????????????
nebes2..bab intvw kte cite len kali ek...

apa borang y diberi kepada bakal pengantin perempuan ??

1.Borang 2 (Enakmen Undang2 Keluarga ISlam 1990 Faedah2 Keluarga Islam 1993)
2. Borang Persetujuan Menjalani ujian HIV
3.Borang Maklumat Wali
4. Panduan Permohonan Pernikahan Negeri Johor

Dokumen permohanan nikah perempuan yang perlu disertakan mase nak anta borang kat pej.agama ialah :

1. Borang 2 yang telah diisi lengkap (2 helaian)
2. Kad pengenalan pemohon dan salinan.
3. Sijil Kursus Pra Perkahwinan dan salinan
4. Surat Akuan Status Diri (bole mintak kat majikan maisng2 or ketua kg)
5. Salinan kad pengenalan wali
6. Salinan kad pengenalan 2 orang saksi lelaki Borang 2 (yg bukan ahli keluarga)

DOKUMEN TAMBAHN (JIKA BERKENAAN)

7. Dokumen kebenaran Berkahwin diluar Kawasan pasangan (jika pasangan luar drpd johor) mcm saya =)
8. Sijil Nikah Ibu Bapa kalo pemohon adalah anak sulong atau jika wali pernikahan adalah abang sulong.
9. Surat Wakalah Wali drpd Pejabat Agama di daerah pemohon jika wali tidak hadir mase pernikahan. (Wakalah Wali adalah Surat Wakil Wali kepada Jurunikah untuk mengakadnikahkan Mauliyyahnya.
10. Surat Bukti Mastautin (jika alamat pada Kad Pengenalan Pemohon berlainan daerah/negeri daripada tempat permohonan nikah daripada penghulu atau Ketua Kampung.
Surat Kebenaran Khas dari Majikan (bagi anggota Polis & Tentera)

mase amek borang kena bayar RM5 untuk Borang Laporan Pemeriksaan Ujian HIV untuk bakal pengantin.

hmm..rasenye itu je kot.. tue diantara beberapa panduan untuk bakal2 pengantin.. sharing is caring.. t saya cite pengalamn amek test HIV plak yerr.. Salam..

Wednesday, July 13, 2011

Prep Bigday PArt 3 Andaman B Duet (L)

acctually bru balik dr butik Andaman B Duet di telok Panglima Garang.. awal2 da book date,,rini dtg nk tgk pakej n bju yg sesaui tuk kami. sgt berpuashati dengan layanan staf di ctu..Mud namanya..senang nk deal ngan d..sabar melayan karenah kami n terutama aku sbb try bju2 kat ctu.. bgus! gud jub..selesa n seronok sgt sbb bju2 kat ctu pon cantek2..pilih aje..kebanaykan bju kat ctu dibeli d indonesia..manik pon anta kat sane...best kan? =)

kami amek pakej 1 bju (l/p), pelamin dewan, arc,kapet merah, kasut, n yg best yg xde kat kedai len ialah d ciap sponsor bju tuk 2 flower gurl n pengapit sepasang.. best kan? disebabkan anak buah incek tunang ade 3 puteri cik mud yg bek hati pon tambah 1 lgi bju flower gurl..takde tambah uit.. free jerr..

de 2 pilihan bju, putih n purple..kami decide kaler purple..tp rase putih tue pon cam canteek..x tau nk pilih mane last2 book dua2 t mase last fitting bru decide btol..kalo nk pakai kaler putih kena kurus cket bru canteekk..slim?? owhhh....seksanyaaa....huhuhuhuh

xpe2, hopefully kalo dtg lgi dela bju2 yg canteekk lg..kalo nak tuko bju len pon ok.ckp jer..hmmmmm...best kan doarang nih? =)

so, kepada bakal2 pengantin yg masih tercari2 butik andaman saya cdgkan Andaman B Duet ini..uol google aje.. mesti senang crik..pakej murah n berpatutan, baju byk choice, senang cite bestlaaa..sggt berpuas hti.. 1 je yg x bape pasti bab make-up..camnelaa rupo aku..heheheh tue kena tgk aku selepas d make overla yerr..

salam..^_^

Prep BIGDAY-Part 2 Seri Pengantin Linda (p)

hye..hari nie nak share perkara penting for my bigday iaitu andam n butik pengantin terpilih..di umah saya memilih Seri Andaman Linda.. dekat dengan umah saya.. dlm 1o minit jerr..Felda Tenggaroh 05.bukan ape senang cket if pilih yg dekat..nk ulang alik p pon x leceh..huhu

saya amek pakej yang mampu milik..hehe 3 psg baju termasuk 1 sanding (merah hitam), 1 berinai( hitam putih)n 1 lgi persalinan (kebaya songker purple)..fuhh..memang penin nk pilih baju..nak cri yg betol2 sesuai ngan kite.. yg cedeynye kaler pink yg aku nak xde.. x byk choice..so nak x nak kena crik kaler len..n kebetulan de 1 bju merah hitam..tp kena tambah uit 500 sbb bos kedai tue ckp baju bru n x ramai lg yg pakai..xde choice terpaksa jugakla pilih yg itu..huhu merah makngahlaa nampaknye raja sehari itu..hihih

nak pelamin cantek kena tambah uit, kerusi cantek pon kena tambah, canopy lgik, senang cite kalo nk yg canteekk2 kena tambah uit..huhu kalo itot pakej yg diberi sume jenis lame2..tak ikut peredaran zaman kata bos seri pengantin linda.. =)

Alhamdulilah..setelah berjam2 distu. kata sepakat da diambil, perbincanagn antara incek tunang pon ok, at last kami kompomkan pakej, pelamin n baju2 yg telah dipih..legaa

yg aku x ambil
1.bantal tuk nikah (sbb bole wat sendirik) if ank d akan charge 1 bantal 1o hinggit
2.bilk pengantin (xde dlm pakej kalo nak kena tambah uit)
3.kasut (crik sendirik)
4.tepak sireh tuk renjis (wat sendirik)
5. veil, tdg nikah (beli sendirik) kalo nak andam tambah uit lgik)

kesimpulannya, yg aku x ambil tue aku rase aku bole wat sendirik or beli or pinjam..save cket..kan? hehehe

seminggu be4 majlis aku akan dtg balik kedai tue tuk last fitting n tgk2 mane yg bole ditambah tanpa kuarkan or tambah uit..huhu

settle daaa..t next aku cite sal andaman b duet belah lelaki pulok.. daa

Tuesday, July 12, 2011

Prep for my BIGDAY -Part 1

waa..da cite sal tawen..best2..hehehe cite sal tunang pon x abes lgik..hikhikhik..xpelaa..mood skang nk share sal prep tuk my bigday bulan oktber nie..hampir 3 months to go..fuhhhh! dup dap dup dap plak..kejap mase berrlalu..n sgt x sabo nk menantikan hari bahagia itu.. =))))

Part 1 ialah tentang hantaran untuk sidia..kat bawah beberapa list barang hantaran yag da dibeli untuk bakal suami saya

1. Al-Quran
2.Kemeja n Seluar Slack
3.Perfume
4.Kasut
5.JAm Tangan

untuk barang2 hantaran yg len tggl nk beli mase nak dekat time majlis iaitu

1. Cokelet
2. Buah2an
3.kek
4.Sireh Junjung

n myb de pertukaran n penambahan di saat akhir2..hehhee tengok keadaan bah..
Lega da sume brg2 penting da beli.tggl yg cket2 jerrr...n sy xcited untuk menghiasnyee...lom sempat tuk shopping brg2 hiasan hantaran.. da beli sume bru leh hias..yeaahhhh..

tema hantaran : kalo nk itut tema baju kaler merah hitam tp cam suke nak wat kaler pink..mase blur tentang kaler tuk hantaran..hmmm...tla..dipertimbangkan =)

next entry part 2 nak cite sal andaman terpilih tuk Majlis Perkahwinan saya....
k..chooww..salam


Tuesday, July 5, 2011

KPSL

Tahun nie aku amek xzam kpsl nie..1st time amek..2 paper bahagian Esei n Kajian Kes..
1 paper da selamat rini..alhamdulilah, soalan sume leh jawab..seb bek open book..hehehe
esok de lg 1 paper..pastinya lgi mencabar..guess wat? sok nak exam rini bru cri buku..apela aku nih...ishk2.. cari2 p x jumpe.. cedeyyy..esok aku pasrah jelaaa..kena pinjam meminjamla jawabnyee..huhu

semuga dipermudahkan sumenyee n hopefully soalan sok sonang2...seronok cket nk jawab.. Caiyook Ina..last paper.. Gud LUck!!

Thursday, June 23, 2011

e-Day Part 4- My BFF


masih nak cite pasal my eDay walaupon 2 bulan telah berlalu..hehe sbb? rase2 kalo da tua2 sok bole jengah2 balik blog saya x seberapa nie.. at least terubatla rindu dihati n bolehlah mengimbas kenangan dolu2..mahal gituuu..

Part 4 My Eday nk cite pasal my BFF yg hadir mase Majlis Pertunangan saya.. sgt gumbira sbb the only frens yg kelapangan masa tuk hadir..tqvm sahabat! saya sgt seronok uols dapat dtg tau.. hepi sgt! nie sahabat mase sy berkhidmat di PLKN as Jurulatih a.k.a Pegawai Kesatria di Kem PLKN Desaru, Johor..inilah sahabat mase susah senang suka duka di Desaru..merekala tempat saya meluahkan rasa dihati..n sahabat yg saya sayangi..

mase ngan taip nie, saya tringat2 saat2 bersama mereka di KemDesaru..uwaaaaaaaaaa....rindu sangat ngan kamu sumeee... huhu byk menda bole share ngan dorang kalo jumpe.. 1 mlm pon x abes cite..byk sgt story nk d stori morikan..hehe

jom nengok pic saya bersama mereka!






Fifah, Zaiton n Kak Zara..kamu akan sentaisa di hati saya..saya mendoakan agar kalian dirahmati Allah n bahagia dunia akhirat..serius! sgt rindu ngan korang..huhu

Fifah si darah manis... take k..jg tunang molek2 yerr.. sama2 kite menanti hari bahagia kite itu yerr.. ^_^

zai n kak zara : semoga kalian bertemu jodoh yang terbaik.. n berbahagia hendaknye.. x sabo nk tunggu bite gumbira dari korang ber2 plak.. =)


Happy 2 months Engagement Anniversary!!


~23 06 2011~
Hari ini Genap 2 bulan pertunangan saya n tunang tersayang.
Alhamdulilah..semakin hari semakin sayang..semakin hari semakin bahagia..
Syukur padaMu Ya Allah...semoga kebahagiaan ini berkekalan sampe bile2..
Juz wanna say dat I LOVE YOU VERY MUCH... you're the only one in my heart sayang...
Semoga kite tabah mengharungi alam pertunangan n hari2 yang mendatang..

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

~~

Thursday, June 16, 2011

e-Day Part 3- Cincin dijaris manisku


Saat dinanti.. mak Incek tunang yang menyarungkan cincin di jaris manis saya..perasaan?? sgt gembira... hmm....seperti mimpi..hehe bersyukur padamu Ya Allah..

sengih2 plak dier..hihih
bakal mak mentuaku.. ^_^
selesai sudeh
mase peluk nie rase sebak.. terharu....
keibuan..

bolatnye saya!!! owh...sempat ker nak kurus?..huhu
seperti artis..kamera klik.klik..klik..hahaa inilah ari gumbira saya...^_^

Wednesday, June 15, 2011

e-Day Part 2- Rombongan

Rombongan pihak lelaki selamat sampe..Alhamdulilah

loading

naik bukit cket..hehe

jemput masuk

mak n abah

tetamu yang hadir
jiran2ku....

e-Day Part 1

camne bole termeterai janji mengikat pertunangan antara miss Ina n mr.poji nie? hehe nk share laa.. diringkaskan cerita..

1st time jumpe tunang tersayang mase wed my fren..sebelom tue juz dgr2 cite tp ritu dapatla jumpe face to face... aku cam biasalaa..susah cket nk borak2 kalo bru kenal lgi2 lelaki.. huhu mse tue p wed wiff my bff yg bakal jdi mummy x lama lgi ngan suami..mase tue still tunang lai..lom tawen.. x sangka bakal jdi mummy n daddy dorang ber2 tue..hepi tuk mereka... pas wed trus p jln2 ngan berbaju kurung lg tuh..huhu

then ntah camne ttbe tunang tersayang rajin komen2 kat fb i tue.. n mase tue jugak ramai org sekelilingku yg perasan kehadiran poji paad ke wall fb ku....hehe

one day i update perkataan BORING kt fb..ttbe incek poji paad komen dicitu.. ajak kuar..mase tue pikiaq byk kali jugak sbb tak kenal rapat then x biasa kuar ngan lelaki yang x kenal.. tp gerak hati ku on jer..so set time.. d dtg umah pick up i then kami pon kuar..1st tempat kitorg dating(kire cam dating sbb ber2 jerr...hehe) di IKEA..mase tu myb sbb i bru duk kuarters..sbb tu dajak p citu kot..hehe buko pose same2 dictu menikmati meatball yg nyumm2 ...

terus berkwn..kenal family masing2.. makim lama mkin rapat n senang n selesa bersama.. honestly...bulan 1 wat kenduri doa selamat di rumahku, kt cnila 2 familyberjumpe.. then sok pas shopping kt jln tAr sggh umah mr.poji sbb mak dier kol suh sggh.. n my family pon sgghla..x sangka ada hajat kami dijemput ke rumah mereka..hajat untuk menyunting bunge ditaman..hehehe mak n abah ckp ngan my mum n ayah nk merisik anak dara yg sorang nie..ttbe de cincin..mase tue mmg sgt terkejut..family pon sgt terkejut..menerima lamaran itu dgn tgn ygterbuka...n aku ape lg tersenyum2 lor..hihhi

dirisik pd 22 januari 2011...alhamdulilah.. dipermudahkan Allah..lepas tue terus decide tunang n termeteraila ikatan pertunangan antara saya n Mr.Poji pada 23 April 2011.. ^_^

semoga ikatan ini berkekalan sampe bile2 .. Amin

i love u sayang..


Monday, May 23, 2011

Kelahiran Puteri Ke 2 my beloved sister

Nur Alisya Najjwa..Welcum to our family.. Alhamdulilah..sume selamat...my 2nd anak buah..puteri jugak.. along a.k.a Nur Amni Umaiza da de geng nk buli ayah dier..hehehe

tak sabar nk balik kampung..sampe skng sy x dpt tgk puteri ke 2 yg cumell itu..insyaallah bulan 7 dapatla tgk..my family de wat kenduri potong jambul tuk najwa.. so, time niela sume adik beradik dpt berkumpul....lamanya..huhu sabar ye mak ngah..rindu2 leh tgk gambo..

Along bersama adik

hmmm...da beso anak kesayangan mak ngah nie..jap je amse berlalu..tup2 da de 2 anak kakak sy..hehe xpe..i sukee..lgi ramai lgii meriiiiiiiiiaaaaaaaaahhh umah tok nin..heheeh

semoga menjadi anak yg solehah.. Amin..
tunggu mak ngah balik!!!

Wednesday, May 4, 2011

♥ Officially Engaged!!! ♥

Syukur Alhadulilah. Pada 23042011 secara rasminya saya dalah tunang kepada Mr. Mohamad Fauzi Bin Mupaad, proud to be his fiancĂ©..Alhamdulilah, Thank You Allah..akhirnye dipertemukan dengan insan yg menyayangi sy n menerima sy n keluarga seadanya.. alhamdulilah..Hope to be his love forever n ever ..…

5.30am bgun pgi... cam x sabo nk tunggu pg..syik terjaga jer.. so xcited!! hehe bgun terus mandi, solat suboh, ion baju n wat keje pe yg patot..

9.00am : mak andam sampe.. mule make up.. sampe kat kol 11.00 jugak.. x penat sgt mase make up sbb baring..rase cam nk tidoo jerr..best bile org belai2 muke.. cam dibuai2 je.hehehe kak lin sgt ramah..sepanjang make up syiikk borak2 jerr.. sedar x sedar nk da kol 10 lebih..lama gak d makeup..huhu bile bgun tgk cermin dlm hati.. ya Allah.lennye muke aku.. cam bukan aku jerr..huhu neway t q kak lin.. agak berpuas hati..cme rase makeupnye tebal jerr…. =)

Pas ciap solek. Borak ngan my bff yg dtg thanks so much sahabat “fifah, zai n kak zara” sbb dtg umah ..terharu sgt2..sempatla berborak2 camne leh kenal incek tunang nie ;P borak2 punye borak pastu dorang ckp rombongan sampe..terus dup dap dup dap jantung i..nebes, sejuk tgn sume adelaa… hehe da tak reti duk diam da mse tuh,,.. blom kawen lai nih..huhu

12.00pm – rombongan pihak lelaki sampe..dlm 10 kete jugaklaa… lewat cket dr plan mule..spatutnya kol 11.00 lebih..tp x kesah even lambat pon tp majlis tetap berjln dgn jayanya..alhamdulilah..perbincangan antara pihak lelaki n pihak perempuang pon berjln lancar.. kata sepakat telah diambil..insyaallah lgi 6 bulan kami akan disatukan.. semoga dipermudahkan segalanya.. Amin..

Pas selesai berbincang, drg suh I kuar..lgilaa nebes..hehe ngan malu-malu I pon kuar..sarung cincin kat mini pelaminku itu,, mase tue agak touching sbb mak incek tunang nangis.. I pon jdi sebak jugak mase tuh..pon nangis jugak.. huhu

Tiada perasan yg dapat digambarkan,,hanya bersyukur pada Allah kerana memberikn aku peluang ntuk merasai kebahagiaan ini.. Alhamdulilah..

A lot of thank you to our my family n frens for all the wishes n prays..Now.,,,,I’m engaged..my responsible n commitment pon akan bertambah..pray for me!

tuk sume yg turut same menjayakan mjlis pertunangan sy..thanks a lot,, sgt2 terharu, hanya Allah akan bls jase kalian.. thanks again..

To My Fiancé.. I LOVE U SO MUCH SAYANG,, semoga kite dpt menempuhi alam pertunangan ini dgn sabar n tabah..hanya kamu di hati ayang.. mencintai kamu sehingga akhir hayatku..n berdoa semoga Allah permudahkan segala urusan kite.. Insyaallah.. Amin..

"x sompat nk upload pic..next entry k.... ;) "

Tuesday, March 29, 2011

Amni p Zoo ..Tomeyyy

hye! kali nie i nak cite sal anak buah i yg cumelll..Nur Amni Umaiza.. mase nie umo d da setahun lebih..da pandai jln...da pndai ckp..ah..ah..hehehe rindunye mak ngah kat kamu si cumell..eeee..gerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaammmmm!!!!!!!

ummi n ayah bawak amni p Zoo.. terkejut tgk gambo + video d mase p zoo tuh..biasa budak2 kicik takot binatang..tp amni langsung tak takot..siap bg makan lgik... waa.. terer tol anak ummi nielaa...


jom tgk gambo!! ^_^

amni ngan ummi...ummi bolat!!! ;P


rabbit pon suke ngan amni... kusyuk d bg makan kat rabbit tuh..
pic yg paling lucu.. tido dalam tenyum.....gigi da penuh
sy nak kawanlaaaaaaa..jgnlaa lariii..
bg makan lgik!! kenyang rabbit
ishkkk....ganasnye kak long...mmg berani btol!!

bile tgk gambo d rindduu plak..huhu lame lgii nk lik kg!.. bulan 4 t mak ngah balik!! Sayang kamu Nur Amni Umaiza..

Monday, March 28, 2011

Sahabat sy tawen Alin n Erra..

Assalammualaikum.. hari yang baik, bulan baik, tahun yang baik.. n mood yang baik.. hehe i ngan rajinnye ingin share ngan uol ttg sahabt i yg baru selamat melangsungkan perkahwinan dengan pilihan masing2...

2 org sahabat aku iaitu erra n alin.. sahabt mase study dolu..5 org actually (erra+alin+ude+ros n aku)... mmg plan awai2 nk dtg dorang nye majlis..walaupon jauh beribu batu tapi kami tetap dtg tau..kawan punye pasal... seumor hidup skali.. kalo tak ntah bile lgik nk kompol same2 kalo bukan majlis tawen kan? =)

Alhamdulilah,hajat kami termakbul.. tiada halangan.. kedua2 majlis kami dtg.. x meriah uoll kalo kami takde..hehehehhe

26.02.2011 : Erra a.k.a Siti Aishah Wahida Binti Sumari telah selamat di satukan dengan jejaka pilihan hatinye (abg askar taw) .. majlis wat kat Tjg. Gemok, Endau Rompin..mmg jauh...huhu stay umah aku.. aku, ude n ros dtg mase umah erra nie.. septutnya alin pon join skali tp last minute de prob n halangan yg tak dapek nk dielakkan.. menangis jugaklaa makcik tuh...nk buek camno.. sedih jugak..huhu

jom tgk pic2 yg sempat di snap. (cik ros..i amek pic nie album u..tq yerr.. )

pengantin wif cik ros yg suke posing.. kami ^_^ pengantin n bakal pengantin.. makcik yg gedixx.. over tau..hehheh

Pada 19.3.2011 p umah alin a.k.a Azlinda Binti Mohd Yasin plak..kat batu pahat..lebih kurang 3 jam lebih gakla dri kl.. dokat la jugak dr blik umah aku 6 jam lebih..huhu tema makcik nie oren putih.. i suke pelamin d..canteekk.. puaslaa kami posing ritu..hehe

tgk gambo umah alin plak..enjoyy k =)

kami wif Pengantin..tahniah ye makcik!


penari2 yg memeriahkan majlis.. ujan pon teteap menari tau..kelass gituuu
insyaallah, pasni turn kamu plak yerr.. Amin ^_^ (Ude n Tunang)
terselit plak adikku ditgh itu....cantik pelamin d kan? yeahh kami lagik..haruuusss ade!!!

For both of u : Tahniah,,Alhamdulilah..sampe jugak seruuu korang yerr.. semoga korang berbahagia disamping suami tercinta, dapat baby comeyy2.. berkekalan sampe bile2..jadi isteri yang solehah..panjang umo kite umpe lgii...da tawen sure korang bz kan? susah nak jumpe kitorg nie..sob..sob..sob..

kenangan manis bersama uolss takkan kulupakan.. wif love...muaaaahhhhxxxxxxxxxxx

wait 4 next jemputan plak..insyaallah, akan ku dtg tuk memeriahkan majlis uolls yerr..


~Tata~

Monday, March 21, 2011

♥ ♥ ^_^

^_^ lagu saya..ttbe jatuh cinta lgu nih..sgt touching!!!..
someone bgi lagu nie kat i..n suke sangat..
jom...hayati same2.. ^_^



Malam pertama sangat sempurna
Duhai adinda sungguh jelita
Selama ini hanya kau yang ku tunggu

Bukannya rahsia di antara kita
Semakin membara jiwa gelora
Selama ini hanya kau di hatiku

Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Apa saja yang kau mahu

Semua untukmu oh adindaku
Dengarlah rayuan di hatiku
Sesungguhnya aku mencintaimu
Selalu di hatiku memanggil namamu
Oh adindaku oh adindaku
Semua kerana kerna kamu

Engkaulah permata hatiku
Suluh menyinar hidupku
Yang selalu menerangi hari gelapku

Nantikan dinda yang satu
Tak akan pernah ku jemu
Semakin hari semakin ku rindu

Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Kamu selalu dihatiku
Semua yang kau mahu

Walau berjauhan
Suaramu mengakhiri penantian
Tabah mengharungi cinta
Semua dugaan Maha Esa

Mode : Jiwang...ngeee

TQ ♥ ^_^

Thursday, March 17, 2011

Cite KAMI ^_^

Salam..daa bersarang daa blog aku nih..huhu

so, sgt bertuah hari ini sbb i rajin nk berkongsi cite ttg KAMI ^_^

Sape KAMI??

jeng..jeng..inilaa d..

1. Siti AIshah Binti Ithnin

beliau merupakan kakak sulongku.. status suda berkawin dengan pilihan hatinya Mohd Azizi Mispan..kawen mase birthday i taw.. so, anniversary dorang bersamaan dgn birthday aku... jrg skli dpt celebrate same2..yelaaa..takkan nak menyiibuk plak aku ni kan..hahaha
kat bawah nie gambo mase dorang kawen..wat outdooor.tepi pantai gitu.. i pilih gambo ni sbb nampak canteek n kakak ala2 manje2 gitu then abg ipaw aku ala2 macho gituu..hehehe
alhamdulilah, pada tahun 2009 kakak aku telah selamat melahirkan puteri cumel yg bernama Nur Amni Umaiza..mmg bolat dan sgt gerrrraam ngan ini budak.. skang nie umo d da setahun lebih..da pandai jln.da x mo org termasuk mak ngah dier..huhu daa pujuk2, main2 ngan dier brulaa nk dokong..

nie gambo dier..cumell kan? tgkla mak ngah d camnerr?? hehe :P

Insyaallah, Amni Umaiza akan dapat adik baru bulan 5 nie.. ^_^ lg meriah uol familyku...hehe Hopefully sume selamat, ummi dan baby.. sgt hepi n mase taip nie ku masih tersenyum seperti tidak percaya yg aku bakal dapat anak sedare lagii.. Alhamdulilah ^_^

2. Norfarizah Binti Ithnin

beliau nie plak adik aku yg no.3..pon sudaa berkawen means langkah bendulla..sbb kakak nye tak tawen lgikk..jodoh adikku sampe dolu.. xpe..kakak d ckp biar lambat asal selamat..hihih

tahun 2010 sgt bermakna tuk mereka,,sbb telah selamat n sah menjadi suami isteri...nie gambo tawen dorang.. i pilih sbb gambo nie sgt romantik.men pegang2 dagu..dgn gaun putih tuh..pastu yg adik ipaw aku pakai bju de ekor cket..ishk..x nampak plak ekor bju tuh....hehe cweett kan? pandai cik photographer amek gambo taw..canteek ^_^
PJJ (perkahwinan Jarak Jauh) ngan asben d..hope sgt dorang berdua nie duk 1 bumbung.. susah duk jauh2 nie..xpe2 mesti de hikmah tuk kamu 2 org yer..sabar..mendoakan kamu disatu bumbungkan dengan cepat hehe n dapat baby cepat2..amni de kawan t.. :D

adik i nie yg duk sebumbung ngan i skang..best..de kawan n x boring duk sorg2..sbb de teman tuk bergosip, shopping dsb :D

3. Mohd Zulaili Bin Ithnin

ni ha adik bongcuku.no.4.. belum tawen sbb nk tunggu kakak d yg sorang ni tawen dolu..hehesatu2nya lelaki n kami sgt menyayangi d..

adik : keje rajin2, jdi org yg beriman, semoga dipermudahkan sume impian2 yg kamu nk capai termasuk kete baru..hehe leh kakakmu pjm :D

Gambo ni diambil mase d dapt itvw kat kem.pertanian... kat putrajaya.. da alang2 sampe bawakla d jln2 sambil posing.. suke posing adik aku nih..maccooo la tu kununnya..hehe

semoga Allah lindungi kakakku sekeluarga, adikku bersama suami n adik bongcu ini... tak lupe pada mak ayah juga..sayang sume.. muaaahhhhhhxxxxxxx

tak bes lagi!!!!!

taraaaaaaaaa... last sekali ialah..................

4. Noraminahwati binti Ithnin

tula aku..hehe pjg tol name aku tuh..payah org nak sebuat haa... hehe kalo kt kg org call me NINA kat bandar pgl INA... nape nina? sbb mak cite mase nak beri nama aku dolu sptutnya NORANINAWATI tp ntah camne ayah salah tulis jdla NORAMINAHWATI... Aminah..lembut jerr kn name tuh... :D tak kesahlaa....i suke name i yg pjg tuh... hehe

mcm2 gelaran org pggl i nie.. ingat mase sekolah dolu. cikgu matematik aku suke pggl name penuh.. cian nk sebut nama pjg2 taw..siap nama ayah d sebut... tp bagus kalo sebut name pjg2 penuh berkat.. org ckplaa ^_^

cikgu agama suke pggl i Aminah..sukeee.. =) Nor pon ade..nora pon ade...wati pon ade..so far takat nie sorg je pggl i wati...mase i keje ngan PLKN dolu, TKPku cikgu wati..huhu terima jelaaa..da name mmg ade wati kat blkg tuh...

aku gedix2 perkenalkan name ina mase aku keje kat butik.. nak tuko angin kunun2nye... hehe so name ina kekal sampe skang... mengade2kan ;P

nak kenal sape dia cik ina. niela dier..gambo mase slim..skang agak bolatl cket,,huhu bilelaa aku nak kurus..tulun..tulun...masih memujuk hati utk p exersice+diet! huh...usaha tangga kejayaan...caiyookk INA!!!!!!!!!!!!!

cik Ina..

so, tahun 2011 sy masih berstatus single dlm usia 28 tahun.. semakin berusia..uwaaaaaaaa... tggl aku n adik ku je yg belum tawen..bile nak tawen? Insyaallah, mungkin tahun nie..mungkin............biarlah rahisa...hehe semoga dipermudahkan semuanya.. n moga kebahagiaan akan selalu mengiringiku..AMIn.. Terima kasih Ya Allah atas segala yg telah diberikan untukku.. bersyukur atas segalanya ^_^

kesimpulannya : itula dier cerita pasal KAMI (anak CIk Nin + Pn AIni) da beso uponyerr... semoga Allah lindungi n berkati kami.. AMin ^_^
~LOVE~

~TAMAT~